Notícies

 

Més de 500 persones treballen per enllestir les obres de la Fira

19 Octubre 2015 | reus

L'Avinguda Sant Jordi de Reus i els carrers que envolten la Fira Centre Comercial, el complex lúdic i comercial que Metrovacesa ha construït als terrenys de l'antiga Fira de Reus, viuen aquests dies un gran moviment d'empreses del sector d la construcció i de serveis (electricistes, decoradors, jardineries, transportistes, cristalleries, etc) que han de deixar totalment llest el nou edifici que s'inaugurarà oficialment aquest dijous 5 de novembre i que obrirà les seves portes al públic el dia 6 de novembre, coincidint amb la campanya de Nadal. Finalment, després de moltes incerteses i de molts mals de cap aquest per part de les autoritats locals, aquest projecte faraònic que ha de servir a l'Ajuntament per netejar part del seu deute amb una aportació de prop de 40 milions d'euros serà una realitat, tot i que també obre una gran incertesa entre el comerç tradicional ja que algunes marques molt conegudes han decidit abandonar el centre de la ciutat per traslladar-se al nou espai. En aquest sentit, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha volgut donar un "missatge de serenitat" als comerciants de la ciutat que en les darreres setmanes han fet palesa la seva preocupació. "Reus és una marca comercial molt important, tenim un comerç molt potent i ho continuarem sent", ha assegurat Pellicer, que ha instat la resta de botiguers a veure el centre comercial com "un carrer més de la ciutat". Precisament el director general de Metrovacesa, l'empresa que ha impulsat La Fira, Carlos García León, va dir en la presentació oficial del projecte a la premsa, en un acte que es va fer a la Cambra de Reus, que la companyia aspira a que "vingui encara més gent" de la que venia fins ara a fer les compres a la ciutat i considera que les ventes "es repartiran" entre La Fira i el centre comercial convencional. Segons García León, la voluntat de la companyia és que "Reus sigui, encara més, la gran ciutat comercial" de la demarcació. En aquest sentit, el director general de Metrovacesa va assegurar que la companyia participarà "en totes les activitats" i va recordar que ja estan integrats en la Cambra de Comerç de Reus i que la seva idea es "sortir-ne tots afavorits". "Crear una oferta comercial suposa un compromís amb la ciutat", va assegurar García León, que va dir que "la companyia tenia clar" que un centre comercial a la ciutat havia de concordar amb l'estructura comercial local. Pellicer va afegir que entén la preocupació dels comerciants però els ha instat a deixar passar uns mesos per deixar passar "l'efecte inauguració" i arribar a l'estiu "amb un altre plantejament". "Els canvis sempre generen incerteses", va admetre l'alcalde.
Les dades del centre
En el centre comercial s'hi ha invertit 110 milions d'euros i compta amb 41.700 metres quadrats de superfície construïda i 28.642 metres quadrats de "superfície llogable". D'aquesta part de superfície, el 95% ja està ocupada i dividida en més de 60 locals comercials. Entre les empreses instal·lades a La Fira hi ha el grup Inditex (Zara, Massimo Dutti, Zara Home, Oysho, Stradivarius, Pull&Bear i Bershka). També H&M, diferents submarques del grup Cortefiel (Springfield, Women Secret, Cortefiel) i també C&A, Sfera, Punt Roma, Mango, Jack&Jones o Napapijri, entre d'altres. En sabateria s'hi ha instal·lat U-Casas i Querol, en esport Sprinter, que obre la seva primera botiga a la demarcació de Tarragona, Nuo Dermoestética, la perfumeria druni o diverses botigues de telefonia mòbil. També obriran botigues de roba de casa (La Mallorquina, Zara Home), complements (Trendy, Festina, Bijou Brigitte...) o botigues de joguines (Drim). D'altra banda, hi haurà també espai per l'oci, amb una bolera de 1.400 metres quadrats, i una àrea de restauració, que estarà oberta fins les 2 de la matinada en divendres, dissabtes i festius. A més, una part de La Fira l'ocuparà el supermercat Aldi, que per primera vegada entra en un centre comercial.

Més de 500 persones treballen per enllestir les obres de la Fira

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96