Notícies

 

El Gremi signa el manifest a favor de l’Estació Intermodal Central del Camp

22 Gener 2016 | Reus

El Gremi de la Construcció del Baix Camp ha formalitzat la seva adhesió al Manifest per la reactivació del projecte de construcció de l'Estació Intermodal Central del Camp. El president del Gremi, Gregori Salvat, va ser l'encarregat de lliurar el document que compromet al Gremi en aquesta reivindicació impulsada per la Cambra i que persegueix el suport d'institucions i administracions del territori. Salvat va manifestar el suport de l'entitat a aquest tipus d'iniciatives que tenen com a objectiu millorar les infraestructures de casa nostra.

Precisament durant l'acte de signatura del manifest el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, va voler recordar que la corporació continua oberta a noves adhesions. De fet la situació política espanyola, amb la incertesa sobre la composició del futur govern, fa que la Cambra disposi de més temps per recollir aquestes adhesions abans de traslladar-les al futur responsable del Ministeri de Foment.

Sanromà va subratllar la bona predisposició dels principals actors del camp en l'àmbit social, econòmic i polític per donar suport a una reivindicació que ha de servir per fer possible una infraestructura estratègica per les comunicacions del territori com és l'Estació Intermodal.

La cambra de Comerç reivindica que la infraestructura és imprescindible pel seu gran valor estratègic i, també, per impulsar l'activitat de l'aeroport. L'estació es va adjudicar el 2009 per 54,7 MEUR, però no es va acabar construint per la crisi. La Cambra demana la unitat del territori, per la qual cosa farà arribar el text al conjunt de la societat civil, institucions, entitats i partits polítics, perquè s'hi sumin.Ara que veiem que s'està sortint de la crisi i que s'estan reprenent altres projectes que s'havien aparcat, ens preocupen les informacions que apunten a una paralització definitiva del projecte, va manifestar el president de la Cambra, Isaac Sanromà. La institució econòmica pretén que l'estació intermodal central deixi d'estar en via morta i que Foment es comprometi a tirar-la endavant per tal de millorar les prestacions i les possibilitats de transport amb la connexió entre el Corredor del Mediterrani i la línia del TAV Madrid-Barcelona-Frontera francesa.

El Gremi signa el manifest a favor de l’Estació Intermodal Central del Camp

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96