Notícies

 

El 45è Concurs Intercomarcal de Paletes de Reus dobla els premis

21 Abril 2016 | Reus

L'edició 45 del Concurs Intercomarcal de Paletes de Reus, que organitza cada dos anys el Gremi de la Construcció del Baix Camp dins els actes de la festa patronal de Sant Antoni de Pàdua, se celebrarà el proper dissabte 11 de juny a partir de les 9 del matí al Passeig Misericòrdia de Reus. Enguany la principal novetat és la limitació del concurs a 15 parelles de paleta i manobre que participen amb l'objectiu d'aconseguir un premi que en aquesta ocasió dobla la xifra respecte la darrera edició.
Aquesta nova dotació pressupostària busca un nou impuls a aquest concurs segons explica Aleix Plana, membre de la junta del Gremi de la Construcció del Baix Camp, guanyador de les tres últimes edicions al constat de Vasile Safta, i que a partir d'ara serà el director d'aquest concurs i, per tant, ja no hi participarà.

A banda del primer premi de 600 euros, les quinze parelles inscrites també opten a un segon premi de 300 euros. El jurat també ha instaurat un premi a la millor parella agremiada dotat amb 150 euros, un premi que és acumulable amb el de la victòria absoluta. A banda, tots els participants ja reben un premi de 80 euros només pel sol fet de participar-hi. Segons Aleix Plana l'objectiu és assolir una major inscripció i que els paletes ofereixin un bon nivell i retornar a aquest històric concurs el prestigi que havia tingut anys enrrera.
Com sempre el Concurs de Paletes es desenvoluparà de les 9 del matí fins a la 1 del migdia com a màxim. Durant aquestes quatres hores, la parella haurà de realitzar una obra a partir d'un plànol que els donarà l'organització poc abans de l'inici ja que es tracta d'una peça secreta amb l'objectiu que cap participant tingui cap informació i així tothom parteixi amb les mateixes possibilitats.

Les bases del concurs estableixen que la participació és per parelles de paleta i manobre. La respectiva condició s'acreditarà en el moment d'executar el treball proposat en el concurs i per això caldrà aportar el document d'identitat. Es formalitzarà la inscripció a les oficines del Gremi o també per telèfon. Les places són limitades i s'acceptaran per rigorós ordre d'inscripció. Els concursants hauran de presentar-se al Passeig Misericòrdia mitja hora abans del seu inici.

Caldrà construir un element o fer un treball propi de l'art del mestre de cases, els materials seran ceràmics normals i se'n subministrarà la quantitat necessària. El jurat facilitarà als concursants un plànol de l'obra a escala 1:10. El plànol contindrà la planta, els alçats i les seccions necessàries per definir l'obra, amb les mides bàsiques acotades, la descripció de les instruccions que es considerin oportunes i també una perspectiva aclaridora.

A cada parella se li lliurarà, a l'hora assenyalada per començar el concurs una còpia del plànol. Cada parella construirà la peça dins l'espai acotat amb el material subministrat. Els concursants hauran de dur les eines de mà pròpies de l'ofici. El concurs finalitzarà una hora després que la primera parella hagi finalitzat el treball i el jurat l'hagi acceptat. En qualsevol cas, el concurs s'allargarà durant un període màxim de 4 hores.

El jurat estarà integrat per l'executiva del Gremi de la Construcció del Baix Camp, presidida per Gregori Salvat; i els seus membres Jordi Cabré, Pere Vinaixa i Joaquim Fabra; Pere Vidiella, el director del concurs, Aleix Plana; un representant de la regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus i un representant del Col·legi d'Arquitectes Tècnics de Tarragona

 

El 45è Concurs Intercomarcal de Paletes de Reus dobla els premis

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96