Notícies

 

Una parella de Girona s’endú el 46è Concurs Intercomarcal de Paletes de Reus

09 Juny 2018 | Reus

• A la competició, organitzada pel Gremi de la Construcció del Baix Camp que s'ha celebrat al Parc de Sant Jordi, hi han participat vuit parelles de tot Catalunya

• Els participants havien de fer una peça secreta que era un quart d'una tina, una solució constructiva de l'època modernista molt emprada en bodegues.

La parella de paleta i manobra formada per Ramon Oliveres Aleix Safta, de la localitat gironina de Vilobí d'Onyar, s'ha endut aquest matí la victòria a l'edició 46 del Concurs Intercomarcal de Paletes de Reus que organitza el Gremi de la Construcció del Baix Camp en motiu de les festes patronals de Sant Antoni de Pàdua i que ha estat possible gràcies al patrocini de la Fundación Laboral de la Construcción (FLC) i l'Agència de Residus de Catalunya, a més d'empreses i entitats. A la competició, la única que es manté a les comarques de Tarragona, hi han participat vuit parelles de tot Catalunya, dues de les quals de les comarques de Tarragona.
Oliveres i Safta, segons el jurat format per la junta del Gremi, el president dels Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Tarragona, Alfons Quetcuti; l'arquitecte Anton Pàmies, l'arquitecte municipal de Reus Gabi Bosques i també un representant de la FLC, ha valorat el plantejament de l'obra, l'execució i la neteja, per davant del segon classificat, la parella de Llinars del Vallès integrada per Miquel Puchol i Albert Pajarol. El premi Arquitecte Caselles a la primera parella local se l'ha endut Richarc Calderón y Fidel Villar. La dotació econòmica dels premis era de 800, 400 i 200 euros.
Segons, Aleix Plana, el director del concurs, l'obra en qüestió que es mantenia en secret fins poc abans de l'inici del concurs "era un segment 1/4 part d'una base de recolzament d'una tina d'inicis segle xx que estava formada per pilons de totxo i volta recolzada sobre arcs centrals. Es una herència d'una solució constructiva de l'època modernista, molt emprada en bodegues". De fet, el Gremi de la Construcció del Baix Camp s'ha volgut sumar a l'any Pere Caselles realitzant aquesta peça de marcat caràcter modernista.
Els professionals disposaven de tot el material necessari per realitzar el projecte i un temps de quatre hores. Finalment han estat tres les parelles que han aconseguit finalitzar l'obra i la resta no han pogut finalitzar-la.

 

 Una parella de Girona s’endú el 46è Concurs Intercomarcal de Paletes de Reus

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96