Notícies

 

El Gremi tanca l’any amb clars símptomes de millora del sector

18 Desembre 2018 | Reus

 

  • El president de l'entitat, Gregori Salvat, espera que l'any 2019 sigui el de la confirmació de la recuperació definitiva del sector
  • Salvat va destacar el problema existent per la manca de professionals joves que es vulguin incorporar al sector i va assegurar que és una mancança molt important que el de la construcció sigui l'únic sector de l'economia que no permet la Formació Dual

 

El Gremi de la Construcció del Baix Camp va celebrar el dilluns 17 de desembre la tradicional recepció nadalenca als membres de la Junta, integrats de l'executiva, expresidents i autoritats de la ciutat. A la reunió i posterior còctel que es va celebrar a les mateixes instal·lacions del Gremi hi va assistir Gregori Salvat, la resta de l'executiva; l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; el president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà; el regidor d'Urbanisme de Reus, Marc Arza; el responsable tècnic d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus, Gabi Bosques; Joan Mercadé, el secretari de la Foconta; Carlos Just, assessor del Gremi o els expresidents Pere Vinaixa, Josep Machado i Miquel Salvadó, o el president de la Germandat i Confraria de Nostre Pare Jesús a la Columna, Lluís Salvat, entre d'altres.
En el seu discurs, Gregori Salvat va destacar el bon moment que viu la construcció, tot i que els signes positius s'han de convertir en una realitat definitiva en els propers mesos. "És evident que el 2018 ha estat un bon any. Les coses comencen a anar millor, es veu moviment, han tornat les grues i aquest creixement s'ha de confirmar definitivament en el proper any i fer-ho d'una forma pausada", va indicar. Al mateix temps va enviar un missatge a l'administració reclamant que els concursos públics no fossin tan ajustats perquè obliguen a treballar en unes condicions molt complicades. Per últim, va destacar el problema existent per la manca de professionals joves que es vulguin incorporar al sector i va assegurar que és una mancança molt important que el de la construcció sigui l'únic sector de l'economia que no permet la Formació Dual que permet combinar estudis i treball en pràctiques.
També en la seva intervenció Isaac Sanromà va voler evidenciar que la tirada sobre l'economia del sector de la construcció s'està notant perquè hi ha més inversió i s'espera que aquesta continuï en els propers mesos.
Per la seva banda el regidor d'Urbanisme, Marc Arza, va repassar les obres que actualment s'estan fent a Reus de nova construcció i les que començaran en breu. Va dir que en les properes setmanes sortiran fins a 37 obres encarregades directament per l'Ajuntament amb una previsió a dos anys de 3'5 milions d'inversió en obra pública a la ciutat, tot i que va reconèixer que una ciutat com Reus hauria d'invertir al voltant dels 15 milions a l'any.
En la seva intervenció, Carles Pellicer, l'alcalde de Reus, va parlar del bon moment que viu la ciutat de Reus i que la seva previsió era que l'economia en els propers anys experimenti un nou creixement. Al mateix temps es va mostrar disposat a asseure's amb el Gremi al primer trimestre de l'any per mantenir una reunió on exposar la seva visió del present i els projectes de futur que té.

Comiats d'Isaac Sanromà i Marc Arza
La tradicional recepció de Nadal del Gremi de la Construcció del Baix Camp va servir també per acomiadar dues persones que en els últims anys han tingut una relació especial amb el Gremi, motiu pel qual el president Gregori Salvat els ho va voler agrair directament. Ens referim a l'actual president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, que deixarà el càrrec després de 12 anys i un cop es convoquin les eleccions, previstes pels mesos de maig o juny. Sanromà va destacar la gran relació entre la Cambra i el Gremi i va emplaçar a les dues associacions empresarials a continuar treballant en el futur. Sanromà espera que el proper plenari de la Cambra que ha d'escollir entre els dos candidats que sembla que es presentaran per substituir-li tinguin almenys els tres vocals en representació del sector de la construcció.
També en la recepció es va acomiadar el fins ara regidor d'Urbanisme Marc Arza que, després d'un pas de vuit anys per la política local, ha deixat retirar-se i tornar a les seves activitats laborals anteriors. Arza va agrair el bon tracte rebut i es va mostrar disposat a col·laborar com va assegurar que ha fet sempre, en el mig any que encara queda al davant.

 

El Gremi tanca l’any amb clars símptomes de millora del sector

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96