Notícies

 

El Gremi de la Construcció del Baix Camp se suma al portal Obres amb Garantia, impulsat pel Col·legi d’Aparelladors

17 Octubre 2019 | Reus

 

  • Aquest portal permet fer la tramitació integral d'un projecte d'obra nova, de reforma o de certificats del sector a partir de tres pressupostos aleatoris que reben els interessants i, a partir d'ara, aquests pressupostos inclouran empreses de la construcció agremiades.
  • Adolf Quetcuti i Gregori Salvat, presidents del COAATT i del GCBC, respectivament, van signar la setmana passada el conveni de col·laboració entre ambdues parts.

 

El president del Gremi de la Construcció del Baix Camp (GCBC), Gregori Salvat, i el president del Col·legi del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes tècnics i Enginyers de l'Edificació de Tarragona (COAATT), Adolf, Quetcuti, han signat un conveni de col·laboració que permet als constructors associats al Gremi participar al portal Obres amb Garantia (www.obresambgarantia.com). D'aquesta manera, les persones que sol·licitin el pressupost a un aparellador en aquest portal del COAATT, rebran tres pressupostos d'un aparellador que anirà lligat també a tres pressupostos que els faran arribar les empreses del GCBC que decideixin apuntar-se a Obres amb Garantia. De fet, participar al portal és totalment voluntari i permet realitzar obres amb garantia i amb empreses del nostre territori, empreses de quilòmetre zero, que és un dels objectius dels dos col·lectius, aconseguir que les obres i les reformes a les nostres comarques les executin empreses del nostre territori.
Des del GCBC, el seu president Gregori Salvat, ha valorat de forma molt positiva l'entrada del Gremi al portal del COAATT. "En uns moments d'incertesa del sector de la construcció, és molt important que l'obra nova, les reformes o tot el que pugui sorgir a les nostres comarques es quedi per les empreses associades al Gremi que ofereixen el màxim grau de solvència", ha assenyalat, satisfet de tancar un acord que espera que sigui molt beneficiós per les dues parts. Ara són les empreses del Gremi de la Construcció les que han de manifestar la seva voluntat de participar al portal del COAATT. És a partir d'aquí que rebran les ofertes per realitzar els pressupostos que més l'adeqüin a la tipologia o especialització de cada constructor.


Un portal de referència
Des de la seva posada en marxa, Obres amb garantia ha experimentat un increment sostingut. L'any passat van ser més de 500 els tràmits realitzats a través d'aquest portal i la previsió d'enguany, a poc més de 2 mesos de finalitzar l'exercici, és que la xifra sigui superior. "Tampoc el nostre objectiu és només augmentar, volem que el servei sigui bo i efectiu i per això sempre valorem la feina dels professionals, ara també dels constructors, gràcies a les enquestes que fem als usurari", va explicar Quetcuti.
Els avantatges
El conveni entre les dues parts també ofereix avantatges als agremiats que si vulguin sumar a més d'incrementar el seu volum de feina. L'acord permetrà, per exemple, utilitzar les instal·lacions de totes dues associacions als respectius agremiats o col·legiats, assessorament tècnic divers, preus especials per a cursos de formació i també millors condicions en les assegurances de la mútua del COAATT.


Des del 2015

El COAATT va posar en marxa ara fa quatre anys el portal web Obres amb Garantia (www.obresambgarantia.com) a través del qual, els visitants troben tota la informació necessària per fer una obra nova, una reforma o per a l'obtenció de certificats, com per exemple una cèdula d'habitabilitat o un certificat d'eficiència energètica. A més, a través del web també es poden sol·licitar fins a 3 pressupostos sense cap tipus de compromís per dur a terme qualsevol dels serveis que ofereix el portal.
Una de les diferències entre aquest nou portal i d'altres existents és que tots els serveis que es poden sol·licitar a www.obresambgarantia.com són oferts per professionals titulats, formats i col·legiats, tots ells de les comarques de Tarragona i des de la signatura del convenir les empreses del Gremi de la Construcció del Baix Camp que així ho desitgin. Aquest fet aporta la màxima tranquil·litat i confiança, ja que l'obra o la reforma que es durà a terme es farà amb les màximes garanties, seguint la normativa vigent, i realitzada per un professional proper.

A més, el portal també compta amb la garantia addicional del COAATT, el Col·legi professional que ha impulsat aquesta iniciativa, que fa un seguiment integral dels projectes que s'encarreguin per vetllar que es realitzin seguint els estàndards normatius i de qualitat actuals. Ho fa a través d'un seguiment de tot el procés gràcies a l'enquesta que responen les persones que confien la feina a obres amb garantia.
El portal des de la seva posada en marxa ajuda a dinamitzar el sector de la construcció i les reformes amb garantia a través d'Internet. Així, el COAATT també cerca augmentar les oportunitats de negoci per als seus col·legiats, tots ells professionals titulats amb estudis universitaris, certificats i amb la corresponent assegurança de responsabilitat civil en vigor, i posicionar-los com una opció interessant a l'hora de realitzar una obra nova, una reforma, l'obtenció de certificats i informes.
Adolf Quetcuti, president del COAATT, afirma que "gràcies a obresambgarantia.com es facilita enormement les tasques a aquelles persones que volen fer una obra nova o una reforma al seu habitatge, ja que gràcies a aquest portal no hauran de preocupar-se per res, ni per buscar múltiples pressupostos a diferents empreses, ni de dirigir tot el procés... Omplint un senzill formulari, diversos arquitectes tècnics li proporcionaran el pressupost i seran ells els responsables de la seva obra o reforma, de principi a fi gràcies a les empreses de construcció que també s'han volgut sumar al portal". A més, afegeix que "també s'estalviaran possibles maldecaps a causa d'una mala praxis, una errònia gestió del projecte o de possibles endarreriments, no hauran de coordinar a tots els professionals o gestionar les discrepàncies per possibles modificacions del pressupost acordat, de tot això s'encarregarà un professional reconegut, un arquitecte tècnic".

 

El Gremi de la Construcció del Baix Camp se suma al portal Obres amb Garantia, impulsat pel Col·legi d’Aparelladors

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96