Notícies

 

El Gremi tanca el 2019 amb l’esperança que es consolidi el creixement del sector

17 Desembre 2019 | Reus

 

  • Gregori Salvat va presidir la tradicional recepció de Nadal amb un acte que va comptar com a novetat amb la presència del president de la Cambra, Jordi Just, i la nova regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui

 


El president el Gremi de la Construccció del Baix Camp, Gregori Salvat, va presidir la tradicional recepció nadalenca als membres de la junta directiva de l'entitat, als expresidents i també a les autoritats locals i del sector. Així, d'aquesta manera van passar pel gremi l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer; la nova regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui i també el president de la Cambra de Comerç, Jordi Just, que també s'estrenava en aquesta recepció nadalenca després de la seva elecció el passat mes de març.
Gregori Salvat, en la seva última intervenció com a president del Gremi en aquest acte, ja que a la primavera deixarà la presidència després de dos mandats, va destacar el moment actual que viu el sector de la construcció. Salvat va assegurar que el 2019 ha estat un any positiu, en el que s'ha vist més alegria al sector de la construcció, tot i que ens trobem encara lluny de temps passats. Salvat destaca que la construcció a les nostres comarques s'està movent, encara que sigui a un ritme més lent de l'esperat. També va demanar persistència als companys i va aprofitar la presència de l'alcalde de la ciutat per exigir de nou que els preus siguin justos en les licitacions d'obra pública que l'administració tregui en els pròxims mesos per evitar que quedin deserts com ha passat darrerament en diverses ocasions.


Treballar amb el conveni
Salvat també va fer una altra crida als polítics i és que en els plecs de condicions es valori les empreses que apliquen el conveni de la construcció vigent en les condicions laborals dels seus treballadors. "Ja fa temps que a les nostres comarques treballen una vintena d'empreses d'altres zones que no apliquen el conveni de la construcció als seus treballadors, pagant-los menys dels que diu la gent, i fent una competència deslleial a les empreses que apliquem el conveni", va dir Salvat, que va insistir en aquest tema.
En la seva intervenció, Jordi Just, en nom de la Cambra de Comerç, es va felicitar pel dinamisme de les empreses del sector i va fer una crida a l'ambició del Gremi per créixer en quantitat d'associats. Al voltant de Reus hi ha una sèrie d'empreses de les comarques properes, com el Priorat o la Ribera d'Ebre, "que de vegades es troben desemparades i que estic convençut que podrien integrar-se al Gremi per ser més fort. Des de la Cambra tindreu tot el nostre suport i acompanyament si el necessiteu", va afegir Just.


‘S'ha acabat el mar de llàgrimes'
També l'alcalde Carles Pellicer va voler donar un missatge d'optimisme a tots els presents explicant-los que després de vuit anys consecutius assistint a la recepció de Nadal "les coses han canviat. Avui aquesta reunió no és un mar de llàgrimes com fa vuit anys. Això s'ha acabat perquè les coses a l'àmbit local s'han fet bé", va afegir. Pellicer va dir que vigilarà en els plecs de condicions i va traspassar la feina als tècnics que són qui redacta aquests plecs amb la supervisió dels departaments de secretaria i intervenció, que sempre tenen l'última paraula i acaben donant el vistiplau final. Pellicer va anunciar que en breu hi haurà més grues a la ciutat i que hi haurà inversions en obra pública a Reus, obres de mida petita i grans projectes que s'hauran de fer gràcies al treball plegat d'administracions públiques i del sector privat.


L'habitatge social, una oportunitat
Pellicer va concloure amb un missatge d'ànim perquè la situació econòmica de l'Ajuntament és bona, va dir, i perquè a Reus s'obren moltes possibilitats d'invertir i de fer millores a una ciutat que ara mateix té una manca evident d'habitatge social. Aquest, segons el màxim mandatari reusenc, és un dels principals reptes de Reus i caldrà treballar-hi per solucionar-ho.

En el mateix sentit. Marina Berasategui va afegir que aquests projectes d'inversió públics seran una realitat i que "hi ha d'haver confiança en la feina de l'administració a través d'una relació i un compromís entre les dues parts", va dir, i va concloure la seva intervenció amb un missatge també d'optimisme perquè tenim al davant un anys que "han de ser pròspers i productius".

 

 

El Gremi tanca el 2019 amb l’esperança que es consolidi el creixement del sector

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96