Notícies

 

Posicionament del Gremi davant la suspenció de llicències a la costa

27 Setembre 2021 | Reus

La Generalitat acaba d'anunciar la suspensió durant un any de les llicències de construcció de nous edificis en 30 poblacions del litoral del nostre país, des de Malgrat fins a Alcanar. La mesura afecta 3.500 hectàrees que tenen un potencial de construcció aproximat de 70.000 nous habitatges, però no afectarà les obres ja autoritzades. Es tracta d'una continuació del Pla de protecció de la Costa Brava i l'Alt Pirineu ja que es fa extensiu a tot Catalunya, excepte l'àmbit metropolità de Barcelona. Amb aquesta normativa es pretén redefinir el model de creixement de les nostres costes i revisar el planejament urbanístic de molts municipis, un total de 41.
Des del Gremi de Construcció del Baix Camp, en general estem d'acord en que s'han de revisar planejaments que a dia d'avui són obsolets (n'hi ha que fa 50 anys que no es revisen), però creiem que no es pot fer de manera indiscriminada perquè pot ser s'acabi perjudicant a molts municipis, principalment als que tenen l'economia basada en el turisme, que a les nostres comarques en són molts. Aquest canvi normatiu s'ha de fer amb molta cura, ja que hi ha municipis que poden quedar molt tocats.
Estem d'acord en que es faci pensant en un creixement més sostenible del nostre litoral, però també s'hauria de pensar en que afecti el mínim possible en la indústria turística i el sector de la construcció. El problema real que existeix és que encara no tenim una proposta i per tant encara no podem donar una opinió fonamentada. En tot cas, queda clar que estarem amatents de quan es posi una proposta damunt de la taula per poder-la valorar.

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96