Notícies

 

L'estel ja llueix a la torre de Maria de la Sagrada Família de Gaudí

30 Novembre 2021 | Barcelona

 

  • Es tracta de la darrera peça que es col·loca a la torre i que canviarà el perfil de la ciutat de Barcelona a partir del 8 de desembre
  • L'estel, que té un diàmetre de 7,5 metres i un pes de 5,5 tones, s'ha pujat ja ensamblat després d'una complexa operació dirigida per especialistes amb grues de gran alçada que permeten arribar als 138 metres d'alçada de la torre.
  • Feta de vidre texturat amb una estructura d'acer inoxidable a les arestes, de dia els vidres estaran il·luminats pel sol i de nit, la claror sorgirà de l'interior, des dels focus instal·lats a la base de les puntes.

 

La Sagrada Família de Gaudí ha col·locat la matinada del dilluns 29 de novembre l'estel de la Mare de Déu. Un fet històric en tractar-se de la darrera peça que es col·loca a la torre i que canvia el perfil de la ciutat de Barcelona, ja que l'estel es veurà pràcticament des de tota la ciutat i serà sens dubte una de les icones de l'skyline de la capital catalana.

L'estel, que té un diàmetre de 7,5 metres i un pes de 5,5 tones, s'ha pujat ja ensamblat després d'una complexa operació dirigida per especialistes amb grues de gran alçada que permeten arribar als 138 metres d'alçada de la torre i poder. Les setmanes prèvies s'ha treballat en el muntatge i acoblament del seu nucli, que té forma de dodecaedre, amb les 12 puntes d'estrella piramidal que sorgeixen de cada costat.
 
Feta de vidre texturat amb una estructura d'acer inoxidable a les arestes, de dia els vidres estaran il·luminats pel sol i de nit, la claror sorgirà de l'interior, des dels focus instal·lats a la base de les puntes. La instal·lació s'ha dissenyat tenint en compte les inclemències del temps que haurà de suportar, des de la calor, el fred i la pluja fins a l'eventual caiguda d'un llamp. Les llums de l'estel s'encenen i s'apaguen amb un control remot
 
El pròxim dia 8 de desembre està prevista la inauguració de la torre de la Mare de Déu, amb l'acte central de la eucaristia, la benedicció a càrrec del cardenal Joan Josep Omella i posterior il·luminació de l'estel. El programa de la inauguració de la torre és extens. Arrencarà l'1 de desembre amb el procés participatiu per il·luminar el darrer tram de l'estructura, el 8 de desembre serà el dia central de l'encesa de l'estrella, i després encara s'allargaran fins el 4 de gener. Entitats del barri hi estan implicades, com ara grups de cultura popular actuaran el dia de l'encesa de l'estel al matí o amb la intervenció artística de residències de gent gran, entre altres.

En el terreny divulgatiu, a l'interior del temple es pot visitar una exposició fotogràfica sobre el procés constructiu de la torre de la Mare de Déu, i més endavant hi haurà una xerrada a càrrec de l'arquitecte director de l'obra, Jordi Faulí, un concurs literari dirigit per Blanquerna-Universitat Ramon Llull, entre altres.

 

L'estel ja llueix a la torre de Maria de la Sagrada Família de Gaudí

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96