Notícies

 

El Gremi recull una de les Mencions d’Honor dels Guardons de la Ciutat

27 Setembre 2022 | Reus

  • L'acte, celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament de Reus, va servir per donar el tret de sortida a les Festes de la Misericòrdia

L'acte de lliurament dels Guardons de la Ciutat va servir el passat 21 de setembre per donar el tret d'inici oficial de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2022. El Saló de Plens de l'Ajuntament es va omplir de gom a gom per acompanyar les diferents persones que van rebre enguany els diferents reconeixements. Després d'una benvinguda a càrrec de l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, es van donar les Mencions Honorífiques. La primera va ser per l'Associació Salut Mental Doctor Tosquelles, entitat sense ànim de lucre i que atén persones amb problemes de salut mental i les seves famílies. La Germandat de Sant Josep Obrer va rebtre la segona en reconeixe ment a la seva trajectòria i continuada activitat social, en especial per la seva participació als actes de la Setmana San ta reusenca i la tercera Menció Honorífica Municipal va estat, a títol pòstum, per Mossèn Creu Sainz.

La Menció Honorífica pel Gremi
El Gremi de la Construcció del Baix Camp va rebre la quarta Menció Honorífica Mu nicipal en reconeixement a la seva trajectòria i a la tasca de tots els professionals que al llarg dels anys han fet possible que el gremi segueixi endavant i, de manera especial, en acomplir-se enguany el 400 aniversari de la seva fundació. Va recollir la Menció el president de l'entitat Anton Sentís, que va estar acompanyat per bona part de la Junta Directiva de l'entitat i també representants d'anteriors juntes. La cinquena Menció Honorífica Municipal va ser pel Ball de Cercolets de Reus, l'Associació de Dones Camí de Valls va rebre la sisena Menció i l'Aula de Sons va rebre la setena i darrera.

La gala de lliurament dels Guardons de la Ciutat va continuar amb la concessió de la Medalla de la Ciutat al Centre de Lectura de Reus, institució cultural de referència a la ciutat, fundada l'any 1859 per tal d'instruir les classes populars. La segona Medalla de la Ciutat s'ha atorgat a Oriol Tarragó Pàmies, nascut a Reus, dissenyador de so i professor de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya. El lliurament dels Guardons de la Ciutat va finalitzar amb la concessió del títol de Fill Il·lustre de Reus a Joaquim Mallafrè Gavaldà.

El discurs d'agraïment d'Anton Sentís

"Primer de tot vull donar les gràcies a l'Ajuntament de Reus per aquesta Menció Honorífica que ens acaba
d'atorgar. Us les dono en nom de la junta actual i de totes les que ens han precedit al llarg de la història.

Llarga història, ja que enguany cele brem els 400 anys del nostre Gremi, i això vol dir que al 1622, quan Reus en prou feines passava del miler de cases, l'antic "Gremi dels Mestres de Cases de Reus" ja tenia activitat, així es desprèn d'un llibre d'actes d'aquell any que es conserva al Museu, i que ens ha servit de referència per a poder celebrar enguany el 400 aniversari.

Podem dir, doncs, que tots els artesans i professionals que han format part del Gremi al llarg de tots aquests anys son els que han construït pràctica ment el Reus que avui coneixem. Valgui aquesta Menció Honorífica per a retre homenatge a tots aquests homes i dones, des del 1622 fins a avui, que per la seva dedicació al Gremi sense treva, han aconseguit que la nostre sigui una de les entitats gremials més antigues de Catalunya. És un honor per mi, doncs, rebre avui aquesta distinció, tot i que el veritable mèrit és de tots els companys que m'han precedit."

 

 

 

 

El Gremi recull una de les Mencions d’Honor dels Guardons de la Ciutat

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96