Col·laboracions

 

El Paisatge dels Genis: Gaudí, Miró, Casals i Picasso

05 Desembre 2014 | Diana Vizán. Periodista i politóloga.

El Paisatge dels Genis: Gaudí, Miró, Casals i Picasso

 

Sovint, fem la nostra vida quotidiana i gaudim de l'espai on vivim, un paisatge format per construccions, camp i mar, sense adonar-nos que abans de nosaltres, en un passat recent, hi van viure altres persones, i fins i tot, genis com Gaudí, Picasso, Miró i Casals.
Ara tenim l'oportunitat de mirar amb uns altres ulls aquesta realitat anterior a la nostra existència a través d'El Paisatge dels Genis. Una oferta turística i cultural basada en la vinculació d'aquests artistes universals amb quatre municipis de les comarques de Tarragona on van passar llargues temporades de la seva vida. Es tracta d'Antoni Gaudí a Reus, Joan Miró a Mont-roig del Camp, Pau Casals al Vendrell i Pablo Picasso a Horta de Sant Joan.
El Paisatge dels Genis integra diversos elements de l'essència del territori que configuren el contingut d'aquesta experiència turística: la natura, el mar, el camp, els oficis, els fruits de la terra, la gastronomia, les tradicions, el caràcter dels habitants, les construccions, els pobles i ciutats, les activitats, etc. Una ruta que aporta les claus per a la interpretació de les obres d'aquests artistes, que comparteixen valors com la pau, la universalitat d'allò local, la transcendència, el treball i la innovació.
Un projecte turístic, impulsat pels municipis de Reus, Mont-roig del Camp, el Vendrell i Horta de Sant Joan, amb la col•laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili, que és modèlic per diverses raons. Entre d'altres, perquè neix d'una experiència col•laborativa del territori, és un producte ben definit i orientat per diversificar el turisme a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre i està fonamentat en el coneixement.
La gestió d'aquesta innovadora proposta turística i cultural es fa des de l'Oficina Tècnica El Paisatge dels Genis, en el marc dels programes d'innovació desenvolupats pel Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l'Oci a les comarques de Tarragona amb cofinançament del fons europeu FEDER. La seva seu es troba al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci a Vila-seca.
Quatre anys després de la seva creació, La Ruta dels Genis, comença a donar els seus fruits. No obstant, els visitants del Gaudí Centre de Reus, del Centre Miró de Mont-roig del Camp, de la Vil•la Museu i la casa nadiua de Pau Casals al Vendrell i del Centre Picasso d'Horta de sant Joan que trien aquesta oferta cultural i lúdica podrien ser més, ja que es tracta d'una proposta molt atractiva.
Ara els genis ja no hi són amb vida, tot i que la seva obra i el paisatge que els va inspirar, perduren. I aquesta és una de les virtuts d'El Paisatge dels Genis, una proposta de turisme cultural a les comarques de Tarragona que ens ofereix l'oportunitat d'adonar-nos que vivim en un indret privilegiat i gaudir-ne.
Si us interessa aquest tema, podeu consultar més informació al link següent: http://www.elpaisatgedelsgenis.cat/

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96