Col·laboracions

 

L'Hipòlit rotondes

05 Novembre 2014 | Josep Baiges. Periodista.

L'Hipòlit rotondes

 

Durant els últims mesos s'ha produït a Reus un fet excepcional, certament insòlit, que qui sap si ben aviat mereixerà l'atenció d'una d'aquestes universitats americanes que ho estudia tot, tot i tot. Es tracta de la floració espontània de rotondes. No em refereixo pròpiament a una mena d'esclat primaveral en plena tardor a l'enjardinament d'aquestes arrodonides places circulars. Parlo, específicament, de la creació de noves rotondes, un floriment constructiu que dotarà la ciutat de noves interseccions circulatòries que serveixen per regular el trànsit i que dibuixen un espai d'extrema solidaritat entre conductors i vianants que de manera respectuosa -o no- van cedint-se el pas mútuament.

L'artífex d'aquest floridura ha estat el regidor de via pública, el Míster Increïble de la política local i distingit membre del Gremi de la Construcció, l'afable Hipòlit Monseny. En una foto facilitada pel departament de premsa de l'Ajuntament, on s'explica la construcció de fins a cinc noves rotondes, se'l veu amb el seu cèlebre dit assenyalant com els operaris fan la seva feina a la zona de l'avinguda Pere el Cerimoniós. El seu dit, profusament immortalitzat en diverses notes de premsa, s'ha fet cèlebre aquesta legislatura. I així ha quedat retrat al món de Reus.

Precisament, una d'aquestes rotondes de nova creació, a tocar de l'escola de la Consolació i a pocs metres de la seu del Gremi, ha estat fins i tot notícia a les pàgines de successos. Es tracta d'una rotonda ataronjada, amb uns elements circulars, on hi feia estada un simpàtic cargol. Com ja s'ha explicat profusament, el cargol va ser segrestat, però gràcies a la col•laboració ciutadana i a l'eficaç acció dels agents de l'ordre, el mol•lusc petri va poder ser recuperat. Ara, l'Hipòlit, sempre diligent, ja estudia com lligar curt al cargol per evitar una nova sostracció de l'element escultòric.

En qualsevol cas, i parlant de les rotondes, m'ha vingut a la memòria l'època de l'alcalde Josep Abelló. Durant la seva dilatada activitat municipal al capdavant de l'Ajuntament, el polític socialista va excel•lir per la seva fal•lera en la gestació compulsiva de places públiques, per a satisfacció del sector constructiu. Un fet que li va valer, pel comú del poble, l'apel•latiu de Pep Places. Per la mateixa regla de tres queda clar que a Reus aquesta tardor acaba de néixer l'Hipòlit Rotondes. Temps al temps.

 

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96