Col·laboracions

 

Temps al temps

17 Abril 2015 | David Fernández. Periodista. Director de LANOVA Ràdio

Temps al temps

 

L'empresa gallega líder en el món de la distribució de moda, Inditex, segueix apostant de manera ferma i decidida per la nostra ciutat. Ara que les seves marques estan plenament integrades i assimilades per l'entramat comercial reusenc, a finals d'any obrirà al futur complex La Fira Centre Comercial set noves botigues de les nou cadenes que té. Al mateix indret, Cortefiel pujarà la persiana de tres de les quatre firmes d'aquest grup que ocupa la tercera posició en el top estatal del sector pel que fa a volum de negoci. L'anunci, fet fa pocs dies per la constructora Metrovacesa, inclou també l'arribada dels suecs H&M, que en aquest cas estrenaran botiga a Reus. Entre totes elles ocuparan una tercera part de la gran superfície comercial de l'avinguda Sant Jordi.

Després d'uns quants anys en els que la paraula Metrovacesa s'ha incorporat al nostre vocabulari quotidià, aquest és sens dubte un gran anunci. Es reafirma que els líders indiscutibles del mercat tèxtil segueixen creient en el nostre potencial desplegant gairebé totes les seves marques; i que, com era d'esperar, aquest nou model farà arribar noves empreses que no tenien presència a la ciutat.

Ara bé, segurament per previsible i perquè nou de les onze marques anunciades ja tenen establiments a Reus, la notícia s'ha rebut amb poc entusiasme i certa fredor. A més encara no coneixem els noms de les empreses que han de convertir l'equipament en un important pol d'atracció gràcies a una oferta complementària fins ara no existent.

En canvi, i a causa de moltes experiències viscudes en primera persona, sí que vam rebre amb nostàlgia el tancament a principis d'any d'alguns dels darrers establiments, d'aquells de tota la vida, que han fet possible la condició de capital comercial que sempre hem ostentat. Si a aquest fet li sumem l'interrogant de què passarà amb les botigues que ja tenen a Reus les empreses que aniran obrint a La Fira, ens podem situar davant un nou escenari que ha de fer replantejar quin model de negoci vol oferir el centre de la ciutat per no perdre pistonada.

Ara més que mai toca que les agrupacions de comerciants treballin conjuntament a l'hora de definir el nou rumb del veritable centre comercial que sempre hem tingut a l'aire lliure al bell mig de la ciutat, i que últimament ha sabut reinventar-se incorporant una àmplia oferta d'oci i restauració impensable ara fa pocs anys. Cal traçar noves estratègies per aprofitar l'oportunitat que ha de suposar l'obertura de La Fira. La història ens ha demostrat que l'esforç de superació que porta intrínsec l'ADN del botiguer de Reus està preparat per això i per molt més, i que si una cosa tenim els reusencs és una gran capacitat per fer valdre allò que és nostre gairebé a qualsevol preu. Ara toca no badar i estar preparats per una nova oportunitat que segur que no deixarem escapar. Temps al temps.

 

 

 

 

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96