Col·laboracions

 

Adéu Miquel

19 Setembre 2015 | Josep Baiges

Adéu Miquel

 

El passat 14 de setembre em vaig quedar fotut al conèixer la desaparició del Miquel Salvadó Bigorra. M'ho va comunicar el seu fill, el gran Jordi Salvadó -mestre, músic i actor de referència al Món de Reus- que dies abans m'havia alertat de l'imminent desenllaç. Malgrat aquest advertiment, la notícia em va colpir especialment perquè el Miquel era un personatge únic, d'una personalitat excepcional, que no deixava mai indiferent a ningú. Vinculat a múltiples iniciatives polítiques i esportives, s'ha de destacar especialment la seva ingent tasca en l'àmbit del col·leccionisme com ens recordava el Reusdigital amb un apunt de la seva hemeroteca.
Però la meva particular connexió amb ell, bressolada al voltant de les inquietuds que genera la nostra ciutat i que ens havia fet coincidir en diversos àmbits, es va enfortir arran de la meva malaltia. I per això, en aquest última etapa, el Miquel ha estat un exemple de com afrontar el càncer amb coratge, valentia i esperança. Fruit d'aquesta actitud extremadament positiva, no hi hagut setmana que no m'hagi confortat per animar-me a superar les envestides d'una afecció que, malgrat tot, es pot curar. Ell mateix no se'n cansava de repetir-ho i sempre que podia posava en valor l'extraordinària feina del servei d'oncologia del nostre hospital, amb el Doctor Gomà al capdavant. Per això, en el decurs del sopar de la Lliga contra el càncer de l'any passat, va voler prendre la paraula per defensar el bon nom de l'hospital i dels seus professionals. Una realitat que ha de merèixer totes les nostres atencions. Ho va fer amb llàgrimes els ulls i amb la veu trencada per l'emoció. Un testimoni que va colpir a tots els assistents.
El Miquel era així. Amb els seus defectes i les seves virtuts. Ho explicava ahir mateix el seu fill Jordi amb unes línies molt sentides: "Seria bo mesurar la vida en qualitat i no en quantitat, i (la seva) ha estat una vida plena, intensa i feliç fins al final."Per tant, en l'hora del comiat, recordem-lo com a ell li hagués agradat: amb un somriure d'orella a orella evocant les pàgines viscudes al seu costat. Miquel, gràcies per tot.

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96