Col·laboracions

 

O independents o aragonesos!

18 Gener 2016 | Reus

O independents o aragonesos!

 

L'elecció al darrer instant de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat de Catalunya després de l'acord ‘in extremis' entre Junts pel Sí i la CUP -o millor dit, una part de la CUP- ha fet que molts opinadors professionals que habitualment es passen el dia d'estudi en estudi i de plató en plató s'hagin d'amagar sota terra durant algunes setmanes per fer oblidar totes les afirmacions i anàlisis que van fer durant setmanes, especialment les darreres hores abans que es tanqués el termini que ens hauria portat cap a unes noves eleccions. No en van encertar ni una!!
Amb el nou president Puigdemont, un home que cau bé als seus votants però crec que també a bona part de les persones que s'han decantat cap a d'altres formacions, s'inicia un procés que ens hauria de portar cap a la independència, una independència que hores d'ara no sabem quants catalans la volen i que diuen que s'hauria de concretar en 18 mesos. El que sembla clar és que a casa nostra i si fem cas als darrers resultats electorals, als de les eleccions estatals que van camí de convertir-se en un nou culebrot perquè tampoc hi ha president, hi ha un gran nombre de partidaris de continuar dins l'Estat Espanyol. La suma de votants de Ciutadans, PP i el PSC -de moment els hem de comptar entre aquests- és superior al 50%. Potser per aquest motiu ha sorgit a la premsa la notícia que els municipis no independentistes de Catalunya podrien passar a formar part de l'Aragó. L'estatut autonòmic d'aquesta comunitat veïna recull la possibilitat que, en cas que ho desitgin, municipis externs a l'Aragó s'hi puguin incorporar. A més, el punt no exigeix que aquests territoris siguin limítrofs, de manera que s'hi pot acollir qualsevol municipi, com ara Salou, Vila-seca, Reus o Tarragona, per citar-ne alguns exemples.

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96