Col·laboracions

 

Creu-me,és possible

18 Juny 2016 | Josep Baiges

Creu-me,és possible

 

Certament la vida és meravellosa. Però això no treu que tot sovint et posi a prova amb envestides absolutament imprevisibles que et fan dubtar de tot i de tothom. En el meu cas aquest últim any ha estat complicat, especialment a partir del diagnòstic del càncer del que em van operar el maig de 2015 i que va venir acompanyat de les corresponents sessions de quimioteràpia. Va ser un experiència contundent. Però em va servir per adonar-me'n de la immensa sort que tenim els de Reus de disposar d'un hospital com el nostre, amb un servei d'oncologia magnífic.
El personal que em va atendre en va confortar en tot moment. Jo ja coneixia la seva bona disposició gràcies a la col·laboració que mantinc, de fa anys, amb la Lliga Contra el Càncer. Però comprovar-ho en primera persona va ser, en molts casos, emocionant. Quina grandíssima humanitat la d'aquests professionals sempre atents, disposats, regalant-te una paraula amable a cada instant. D'aleshores ençà sempre dic que quan em mori ja m'estarà bé anar a l'infern, perquè el cel l'he descobert en vida gràcies a aquests àngels que procuren pel benestar de tots nosaltres.
Va ser enmig d'aquesta situació que vaig decidir engegar el projecte que -espero- aviat veurà la llum. Una antologia amb un recull d'escrits de magnífics periodistes amb els que he tingut la sort de coincidir durant la meva carrera. Escrits amb un denominador comú: la necessitat d'afrontar la malaltia amb il·lusió i esperança. Ja ho sé que no és fàcil pel malalt tenir aquesta disposició. La mala premsa del càncer i els prejudicis de la immensa majoria de la població no ajuden gens ni mica. Però és indispensable tenir aquesta disposició perquè l'actitud, tot i no ser el remei, sí que és el principi de la solució. D'aquí el títol de l'antologia "Creu-me, és possible" entès com que és possible veure l'ampolla mig plena, veure llum al final del túnel, tenir sempre intacta l'esperança de poder superar l'escull.
Ara em toca demanar a l'amable lector que m'ajudi a fer possible el projecte. A través de Quorumllibres (www.quorumllibres.cat/project/creu-me-es-possible) podeu comprar a l'avançada el llibre que apareixerà el proper mes de setembre, pels voltants de la festa major de Misericòrdia. I com no podia ser d'altra manera tots els beneficis de la venda es destinaran íntegrament a la Lliga contra el Càncer.
Només em restar agrair-vos, per endavant, la vostra col·laboració. Sense vosaltres tot això no tindria cap sentit.

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96