Col·laboracions

 

Gràcies per fer-ho possible

27 Octubre 2016 | Josep Baiges

Gràcies per fer-ho possible

 

El mes de juliol de l'any passat, just després de rebre la segona sessió de quimioteràpia, vaig decidir començar el projecte que ha cristal·litzat en el 'Creu-me és possible'. Recordo com si fos ara quan vaig enviar els primers correus cercant la complicitat dels diversos escriptors. A Reus la temperatura s'havia disparat i la meva dona m'havia comprat un ventilador enorme per poder apaivagar els efectes d'aquella calorada. Em vaig posar davant de l'ordinador i vaig enviar una sèrie de correus electrònics a bons periodistes que -a més- són bons amics. Tots els missatges començaven amb el mateix encapçalament: "M'atreveixo a contactar amb tu per fer-te una proposta vinculada a una acció solidària que he engegat." I a continuació detallava el perquè de tot plegat.

D'aquell primer enviament han passat 14 mesos que han servit per recollir una trentena de textos i elaborar un projecte editorial sota el segell de qualitat de Cossetània edicions. Fa uns dies el presentàvem a Cal Massó. I la sorpresa va ser majúscula al descobrir la gernació que es va congregar a les antigues destil·leries del carrer Pròsper de Bofarull. Un bé de Déu de bons amics que van voler sumar-se a un projecte que no tindria raó de ser sense l'aposta de Cossetània, el patrocini entusiasta (i indispensable) de Vermuts Miró i la simpatia de la Lliga Contra el Càncer amb el projecte. Però res de tot això seria possible sense l'aportació desinteressada que han fet els periodistes que s'han sumat a la iniciativa. Ells són els autèntics artífexs d'aquest èxit. I el que han fet és molt gran. A Cal Massó vaig ser molt feliç al corroborar com podem ajudar a moltes persones que lluiten contra el Càncer. I fer-ho de manera positiva, abraçant a la vida i somrient a cada instant.

Gràcies, per tant, a tots els que vau fer possible la vetllada inoblidable a Cal Massó. Genial la participació del Fito Luri posant la banda sonora. I les veus d'aquests dos artistassos com són l'Helena Tarragó i el Jordi Salvadó llegint els textos del 'Creu-me'. A l'Isaac Albesa per cedir-nos cal Massó en una prova de resistència de l'espai atenent que no hi cabia ni una agulla. Als amics de Cal Sendra que van oferir un assortiment fantàstic de croquetes que va generar autèntics estralls gastronòmics. I gràcies a tots els que vau voler acompanyar-nos sumant en benefici del gran objectiu de la campanya. Ahir es van exhaurir els llibres que teníem per vendre. Amb això ja està tot dit.

En definitiva, una vetllada inoblidable al Món de Reus que demostra, una vegada més, que el millor d'aquesta Ciutat és la seva gent. I en el cas que ens ocupa, el personal mèdic i assistencial del servei d'oncologia de l'hospital Sant Joan de Reus, el nostre hospital. Ells són els veritables àngels d'aquesta història. Gràcies per fer-ho possible.

 

 
 
 

 

© Gremi de la Construció del Baix Camp      Carrer Alcalde Joan Bertran, 13-15, baixos 43202 Reus Tel: 977 32 30 13 Fax: 977 33 00 96